Boka sjösättning/uppläggning
Languages
This text is replaced by the Flash movie.
Hinsholmskilen
  övriga hamnar
Information från hamnen


Nu prövar vi nya stolpar av stål

Grefab har på sina ställen stora problem med skeppsmask. Dessa skapar skador på anläggningarna med stora kostnader varje år. Skeppsmasken finns inte i alla hamnar utan främst där vattnet är sött och salt. Förnärvarande finns inte godkänt impregneringsmedel för trästolpar, detta medför att varje stolpe i trä vi skulle sätta ut nu riskerar att förbrukas snabbt av skeppsmasken.
Under vintern har vi satt ut ett antal nya stålstolpar på brygga S och T i Hinsholmskilen. Dessa nya stolpar är korrisionsbehandlade och klarar placering i marinmiljö utan rostangrepp i 30 år. Korrosionsbehandlingen är av plast och stolparna är svarta med en krok frör tampar. På toppen kommer de att ha ett gult lock. vi kommer inte att byta ut alla stolpar till stål utan detta är ett test. Grefab bedömer att den traditionella och estetiska miljön i hamnarna mör bäst av trästolpar.

I samband med ompålningen har vi även breddat dessa båtplatser. Berörda kunder kommer att få mer information.
 
Grefab, Box 11064, 404 22 Göteborg  •   Besöksadress: Norra Hamngatan 40  •  Telefon: 031 - 368 58 00•  E-post: grefab@grefab.se  •  Om webbplatsen  • Sitemap